Placuszki z jabłkami i czerwoną porzeczką

Placuszki z jabłkami i czerwoną porzeczką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    0,5 litra
  • jabłka

    1 szt
  • mąka pszenna

    1,5 szkalnki
  • jajko

    1 szt
  • cukier kryształ

    4 łyżki
  • porzeczki czerwone

    60 gram
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mleko, jajko, mąkę i cukier wymieszać ze sobą za pomocą rózgi. Dodać starte na tarce o grubych oczkach jabłko oraz czerwoną porzeczkę, wymieszać delikatnie łyżką.
2. Smażyć placuszki na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone placuszki podawać posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

03.01.2017 14:38
Super pomysł

Ada-Gaba

30.12.2016 16:43
nie jadłam z porzeczkami ,na pewno są pyszne

Ela15

29.12.2016 13:33
świetne placuszki

KuchniaMagdaLeny

28.12.2016 23:12
Muszą pyszne !

norweska20

28.12.2016 22:20
szybko i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat