Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z jabłkami i czerwoną porzeczką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 0,5 litra
jabłka 1 szt
mąka pszenna 1,5 szkalnki
jajko 1 szt
cukier kryształ 4 łyżki
porzeczki czerwone 60 gram
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z jabłkami i czerwoną porzeczką

1. Mleko, jajko, mąkę i cukier wymieszać ze sobą za pomocą rózgi. Dodać starte na tarce o grubych oczkach jabłko oraz czerwoną porzeczkę, wymieszać delikatnie łyżką.
2. Smażyć placuszki na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone placuszki podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.01.2017 14:38
Super pomysł
Ada-Gaba 30.12.2016 16:43
nie jadłam z porzeczkami ,na pewno są pyszne
Ela15 29.12.2016 13:33
świetne placuszki
KuchniaMagdaLeny 28.12.2016 23:12
Muszą pyszne !
norweska20 28.12.2016 22:20
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak