Placuszki z gotowanych ziemniaków

Placuszki z gotowanych ziemniaków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1-1,5 kg
  • jajko

    1
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    pęczek
  • olej

    do smażenia
  • zielona cebulka

    pęczek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Placuszki z gotowanych ziemniaków

Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i zieloną cebulkę,doprawiamy pieprzem i kucharkiem oraz dodajemy jajko.
Zagniatamy wszystko na gładkie ciasto i formujemy małe placuszki.
Smażymy z obu stron na rumiany kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Angelika10 01.03.2014 23:11
bardzo je lubię
mariel78 21.11.2013 15:11
odgapiam i robię dzisiaj na obiad:)
alaaa 23.11.2012 21:58
coś innego z ziemniaków,pomysłowe
Rafał10 24.08.2012 19:39
i znów pyszne placuchy :)
Bernadeta1 23.08.2012 15:10
Robię podobne zwłaszcza jak zostaną mi ziemniaki
Aneta41 13.08.2012 23:30
bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat