Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z dyni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puree z dyni 200 g
jogurt naturalny 50 g
jajko 2 szt
mąka pszenna 1 i 1/3 szklanki
cukier 2-3 łyżki
sól 1 szczypta
olej do smażenia
cukier puder 1 łyżka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Porada

Można podawać z owocami, powidłami lub dżemem. U mnie smażone na oleju kokosowym, który daje piękny, kokosowy zapach.

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z dyni

Do miski włożyć pure z dyni. Dodać jogurt, jajka, proszek do pieczenia, cukier, sól- wymieszać łyżką. Dodać przesianą mąkę- dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej. Nakładać po łyżce ciasta.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Posypać cukrem pudrem z cynamonem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.10.2016 15:01
lubię takie placuszki, smaczne
gusia1000 22.10.2016 00:15
Na pewno są dobre.
Futka 21.10.2016 13:15
Świetne i bardzo smakowite placuszki :)
Patrycja33 21.10.2016 13:00
uwielbiam takie desery:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak