Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z dyni

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 1
mleko 1 szklanka
sól szczypta
starty miąższ z dyni 1 szklanka
olej do smażenia
jogurt naturalny do podania
borówki 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z dyni

Składniki wilgotne: dynię, mleko i jajko zmiksować blenderem na gładką masę. W drugiej misce wymieszać składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sól. Do składników suchych powoli wlewamy masę dyniową cały czas mieszając, do momentu, aż ciasto będzie jednolite.
Na patelni mocno rozgrzać olej. Ciasto nakładać na rozgrzany olej łyżką (ok.2-3 łyżki ciasta na placuszek). Smażyć z każdej tak długo, by placuszki się zazłociły.
Podawać z jogurtem naturalnym i borówką leśną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.02.2015 07:35
bardzo dobre
marcia7 07.01.2015 15:45
smaczne placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak