Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z czereśniami z kompotu

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 13 łyżka
cukier 8 łyżka
mleko 250 ml
jaja 4
cukier waniliowy 1 op
czereśnie
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z czereśniami z kompotu

Oddzielamy białka od żółtek. Mąkę miksujemy z żółtkami, cukrami, mlekiem. Dodajemy ubitą sztywną pianę z białek. Delikatnie mieszamy. Czereśnie odcedzamy i mieszamy z masą. Nakładamy porcje łyżką na rozgrzany olej i smażymy placuszki z obu stron na rumiano. Posypujemy cukrem pudrem. Można podawać z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 03.02.2015 08:53
bardzo dobre
Kejti 19.12.2014 21:10
Fajna przekąska :-)
Alex_M 16.12.2014 10:31
przepyszne :)
Marta Ryżek-Kalkowska 16.12.2014 08:29
WYGLĄDAJĄ BARDZO APETYCZNIE.
pajbek 15.12.2014 21:20
Lubię takie placuszki :-)
IwonaDD 15.12.2014 18:29
wspaniałe placuszki
w mojej kuchni 15.12.2014 17:47
jakie smakołyki podano..
cukiereczek 15.12.2014 17:35
idealne na podwieczorek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak