Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z cukinii z miętą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinie małe 2 sztuki
marchewka 3 sztuki
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mąka 3 łyżki
mięta liście 1 garść
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z cukinii z miętą


Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Lekko posolić i odcisnąć z nadmiaru płynu.
Cebulę zetrzeć tak jak cukinię a marchewkę na drobnych oczkach, dodać do cukinii.
Miętę drobno posiekać i razem z jajkiem i mąką dodać do reszty. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać 2 -3 łyżki oleju i smażyć małe placki na złoty kolor z obu stron. Podawać z kwaśną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.07.2015 09:29
Na pewno pyszne :)
Ola1young 03.07.2015 14:20
z miętą jeszcze nie jadłam
Gracer 03.07.2015 08:09
super przepis
Futka 03.07.2015 05:20
Pomysłowe i bardzo smakowite placuszki :)
wwwiolka 02.07.2015 22:47
Bardzo fajny przepis.
Róża1 02.07.2015 22:40
wyśmienity pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Katarzyna59 02.07.2015 21:56
przepyszne!!!
pajbek 02.07.2015 21:24
Pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak