Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z cukinii, semoliny i parmezanu

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1,5 średniej
jajko 1 średnie
semolina 3 łyżki
parmezan starty 3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z cukinii, semoliny i parmezanu

Kroki postępowania

1
Cukinię zetrzeć na grubych oczkach (ja robię to razem z e skórą). Włożyć do miseczki i posolić, odstawić na 20 min. Następnie odlać nadmiar wody.
Krok 1 - Placuszki z cukinii, semoliny i parmezanu foto
2
Dodać do cukinii, jajko, semolinę, pieprz do smaku, parmezan. Dobrze wymieszać. Następnie ułożyć na blaszce do pieczenia placuszki.
Krok 2 - Placuszki z cukinii, semoliny i parmezanu foto
3
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 min.
Krok 3 - Placuszki z cukinii, semoliny i parmezanu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.08.2014 22:11
fajny przepis wart wypróbowania
norweska20 05.02.2014 08:18
smakowicie podano
EWI 04.12.2013 12:18
pyszne mniam mniam
pierniczkowo 03.12.2013 10:46
lubię cukinię, więc na pewno by mi smakowały :)
kasienka23 02.12.2013 18:38
pyszne placuszki!
Edith85 02.12.2013 14:07
uwielbiam cukinię
wiola333 02.12.2013 13:57
pyszne połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak