Placuszki z cukinii i ziemniaków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • gałka muszkatołowa cała

    1/4 łyżeczki
  • olej

    do smażenia
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • sól morska

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na dużych oczkach tarki. Cukinię także zetrzyj na dużych oczkach, ale jej nie obieraj. Lekko odciśnij nadmiar wody. Dodaj posiekaną cebulę, jajko, mąkę, starty ząbek czosnku i resztę przypraw. Dokładnie wymieszaj. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj z sosem jogurtowo - czosnkowym. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ada.la 09.04.2014 10:45
ciekawy przepis
JOANNA16 22.05.2013 09:09
lubię takie placuszki
Kate131 12.03.2013 09:05
tez takie robię.pyszne
Iwusia 25.08.2012 21:26
uwielbiam je
mufinka79 24.08.2012 22:24
Bardzo smaczne. Zapraszam !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat