Placuszki z cukinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    0,5 kg
  • ząbek czosnku

  • jajko

  • jogurt naturalny

    2-3 łyżki
  • mąka

    4-5 łyżek
  • koperek

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cukinie dokładnie myjemy, odcinamy końce i ścieramy na tartce o grubych oczkach wraz ze skórką. Lekko solimy i zostawiamy na około 15 minut, a następnie odciskamy z nadmiaru wody.
2. Do cukinii dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, jogurt, mąkę oraz koperek. Przyprawiamy i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
3. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy ciasto formując placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Internetowa Kuchnia
Najlepiej smakują z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 16.02.2015 08:57
bardzo dobre
Maridka19 09.02.2015 08:17
Ale pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat