Placuszki z cukinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 kg
  • jajka

    2
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • słonecznik łuskany

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • koperek

    1 łyżka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię myjemy, osuszamy i razem ze skórką ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nakładamy placuszki.
Smażymy z obu stron na złoto.
Osączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Smacznego :)
Edith85
Najlepiej wybrać młode, nieduże cukinię, nie trzeba ich obierać jak również usuwać nasion.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Paolka121 16.06.2017 19:53
Zrobilam jak dla mnie tylko ładnie wyglądają, nie mają smaku ani niczego w sobie.
Magula 23.04.2014 14:23
Lubie takie
Beatris 23.04.2014 11:55
Bardzo lubię takie placuszki:)
dodi 23.04.2014 11:33
bardzo takie lubimy
Róża1 23.04.2014 10:53
przepyszne placuszki :-)
noninka77 23.04.2014 10:30
bardzo lubię :)
Pani Domu 23.04.2014 10:25
smaczne placuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat