Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z cukinii

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia pół
pieczarki 4
ser żółty 200 g
cebula mała
jajko 1
mąka pszenna niecała szklanka
mleko 2%
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z cukinii

Cukinię umyć, obrać, wydrążyć. Pieczarki i cebulę obrać. Cukinię, pieczarki, cebulę i ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach; wymieszać.
Do mieszanki dodajemy jajko, mąkę, mleko; doprawiamy. Mieszamy do powstania dosyć gładkiej masy.
Olej rozgrzewamy, z masy formujemy niewielkie placuszki; smażymy na rumiano z obu stron.
Podajemy z ketchupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 30.08.2013 14:19
Ciekawy przepis;)
msmors 30.08.2013 13:12
oczywiście zabieram do ulubionych
msmors 30.08.2013 13:11
cukini mam pod dostatkiem więc ten przepis jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak