Placuszki z cukinii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    pół
  • pieczarki

    4
  • ser żółty

    200 g
  • cebula

    mała
  • jajko

    1
  • mąka pszenna

    niecała szklanka
  • mleko 2 %

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć, obrać, wydrążyć. Pieczarki i cebulę obrać. Cukinię, pieczarki, cebulę i ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach; wymieszać.
Do mieszanki dodajemy jajko, mąkę, mleko; doprawiamy. Mieszamy do powstania dosyć gładkiej masy.
Olej rozgrzewamy, z masy formujemy niewielkie placuszki; smażymy na rumiano z obu stron.
Podajemy z ketchupem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 30.08.2013 14:19
Ciekawy przepis;)
msmors 30.08.2013 13:12
oczywiście zabieram do ulubionych
msmors 30.08.2013 13:11
cukini mam pod dostatkiem więc ten przepis jak znalazł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat