Placuszki z cukinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • sól ziołowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy solą i pozostawiamy na kilka minut. Nadmiar soku odlewamy, dodajemy mąkę, jajko, posiekana natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy. Smażymy z obu stron. Wyjmujemy na kawałek ręcznika papierowego by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Mama niejadka
Doskonale smakuje w połączeniu w wędzonym łososiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 19.02.2015 06:35
bardzo dobre
Michał2 15.02.2015 11:39
smaczne placuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat