Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
1 sztuka -
jajko
2 sztuki -
mąka
2 łyżki -
zielona pietruszka
1 pęczek -
oliwa
1 łyżeczka -
sól
1 szczypta -
pieprz
1 szczypta
Sposób przygotowania
Odcisnąć cukinie, dodać roztrzepane jajka, oliwę i posiekaną pietruszkę. Następnie wsypać mąkę i dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem, ponownie wymieszać. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie dosypać więcej mąki.
Na rozgrzaną teflonową patelnię nakładać łyżką porcje ciasta i smażyć z obu stron na zloty kolor.
Podawać z sosem (np. z jogurtu greckiego z pietruszką)
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się