Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki twarożkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1 kg(zmielony conajmniej 2 razy)
śmietana 1/2 szklanki
mąka 6-7 łyżek
jajko 6 sztuk
cukier 8 łyżek
rodzynki 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki twarożkowe

Rodzynki zalewamy gorącą wodą. Do miski dodajemy zmielony twaróg,śmietanę, jajka, mąke i cukier . Wszystko dokładnie mieszamy za pomocą miksera. Następnie do powstałej masy dodajemy odcedzone rodzynki. Wszystko mieszamy. Rozgrzewamy patelnie z dodatkiem oleju. Nakładamy za pomocą łyżki ciasto twarożkowe. Smażymy na złoty kolor z oby dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 29.11.2010 18:38
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak