Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki twarogowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 250 gram
jajko 3 sztuki
cukier 3 łyzki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
mąka pszenna 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki twarogowe

Oddzielić żółtko od białka.
Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.
Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i twaróg.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Połączyć składniki.
Piec na złocisty kolor ( można użyć trochę oleju).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 30.03.2017 11:25
Bardzo dobre :)
slodkieniebo 30.03.2017 08:35
Pyszne placuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak