Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki surimi Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki surimi 200 g
ziemniaków(ugotowanych z poprzedniego dnia) 5 sztuk
cebulka dymka ze szczypiorem 1 peczek
natkiapietruszki 1/2 peczka
jajko 1 sztuka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki surimi Eli

Ziemniaki z poprzedniego dnia zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Paluszki surimi pokroić w kosteczkę.Pokroić natkę i dymkę.Wszystkie składniki włożyć do miski,dodać jajko,mąkę,sól,pieprz i wymieszać.Uformować placuszki(jak mielone),obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na rumiano.Podawać z surówkami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 05.10.2011 23:01
ciekawe
jolajka 28.01.2011 10:04
inne wykorzystanie paluszków , trzeba koniecznie spróbować
Sarenka 29.11.2010 17:27
Robilam bardzo podobne kotleciki - sa smaczne!
wedith1 17.08.2010 11:52
Chętnie bym spróbowała:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak