Placuszki sniadaniowo-malinowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka orkiszowa

    1 Szklanki
  • mąka ryżowa

    0,5 Szklanki
  • płatki owsiane

    1/4 Szklanki
  • sezam

    2 Łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 Łyżeczka
  • jajko

    2
  • maślanka zimna

    1,5 Szklanki
  • miodu pitnego

    1 Łyzeczka
  • maliny świeże

    400 Gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszaj razem wszystkie składniki, ale najpierw należy podprażyc płatki. Smaż wciskając powoli maliny . Smaż do uzyskania złocistego koloru. Podawaj polane odrobiną miodu oraz z kilkoma malinami.
Równie dobrze smakują ze zmiksowanymi malinami z miodem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat