Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki śniadaniowe z mascarpone i toffi Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placuszki

jajko 1 szt duże
serek mascarpone 3 łyżki czubate
mąka pszenna 1 szk typ 500
cukier do smkau
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

dodatkowo

sos 1/2 szk toffi
olej do smażenia ile trzeba

Porada

Placuszki najlepiej smakują na ciepło. Można ewentualnie zjeść bez sosu a posypać cukrem pudrem, ale z sosem są rewelacyjne.

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki śniadaniowe z mascarpone i toffi Zewy


Wszystkie składniki na placuszki umieścić w misce i dokładnie zmiksować za pomocą blendera.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść porcje ciasta na patelni i smażyć placuszki na złoto z obu stron.
Placuszki po usmażeniu odsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Podawać ciepłe z sosem toffi i kubkiem mleka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 02.01.2017 10:03
smakowita propozycja
Jadwiga/Jaga85 09.12.2016 15:33
pyszne placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak