Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki serowe z rodzynkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier 3 łyżki
ser twarogowy 250 gram
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka pszenna 4 łyżki
rodzynki garść

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki serowe z rodzynkami

Żółtka oddzielamy od białek. Ucieramy je z cukrem na jasną, puszystą masę.

Dodajemy cukier wanilinowy, mąką oraz twarożek lub serek. Miksujemy.
Dodajemy rodzynki.

Białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie łączymy z masą.

Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu.
1 łyżka - 1 placuszek.
Możecie smażyć je na malutkiej ilości oleju kokosowego.
Pilnujcie ich, ponieważ bardzo szybko się przypalają.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 20.10.2016 19:16
znakomite placuszki
Aleksandra Błazik 20.10.2016 17:08
Bardzo dziękuję :) Pozdrawiam serdecznie :)
Krystyna32 20.10.2016 11:52
bardzo apetyczne
Edita 20.10.2016 10:02
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak