Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ryżowo rabarbarowe

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
ryż 3/4 szkl
jajko 2
rabarbar 3 łodygi
mąka 1-2 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
bita śmietana
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ryżowo rabarbarowe

Ryż rozgotować na mleku. Do jeszcze ciepłego (nie gorącego!) ryżu dodać żółtka, szczyptę soli, mąkę, proszek do pieczenia i ubite białka jajek, wymieszać . Na koniec dodać obrany i drobno pokrojony rabarbar. Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju. Podawać z bitą śmietaną i posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

10.03.2014 16:59
ja troszkę zmieniłam przepis bo nie miałam rabarbaru i dałam cukinię oraz wędzonego łososia. Nam smakowało :-) polecam.
lara 20.06.2013 12:09
bardzo dobre
kasienka23 16.05.2013 08:48
fajny przepis, takie placuszki na pewno są smaczne :)
Habibi 16.05.2013 08:08
Uwielbiam ryżowe placuszki z owocami :) W tym roku jeszcze ze świeżymi owocami nie robiłam, ale już chyba od tygodnia za mną chodzą :)
Sroczka 15.05.2013 23:25
Ale pysznie wyglądają. Z chęcią bym porcyjkę zjadła.
beniaminek 15.05.2013 22:54
fajne danie
Megg 15.05.2013 21:36
na pewno są bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak