Placuszki ryżowe z pietruszką

Placuszki ryżowe z pietruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    200 g
  • jajka

    2 szt
  • mleko 2 %

    1 szklanka
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

    1/2 peczka
  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • słodka papryka Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy i mieszamy z jajkami, mlekiem i mąką tak aby powstało gęste ciasto. Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i ostra papryką. Smażymy na rumiano na oleju na rozgrzanej patelni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patriszja

17.04.2014 09:01
Piękne... :) Bardzo apetycznie wyglądają :) Mniam

Beatris

16.04.2014 13:15
Apetyczne placuszki:)

Kuchenka

16.04.2014 10:24
super są!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat