Placuszki ryżowe z cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    500 g
  • sól

    1 łyżeczka
  • ryż ugotowany

    200 g
  • jajko

    2 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • mąka kukurydziana

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • jogurt naturalny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Placuszki ryżowe z cukinią foto
Cukinię umyć, odciąć końce i zetrzeć na tarce jarzynowej. Wymieszać z solą i odstawić na 20 min. Do ugotowanego ryżu (waga po ugotowaniu) wbić jajka, dodać odciśniętą z soku cukinię, mąkę i przyprawić pieprzem czarnym świeżo mielonym. Wszystko dokładnie połączyć.
Krok 2 - Placuszki ryżowe z cukinią foto
Smażyć z dwóch stron na oleju, nakładając porcję łyżką.
Krok 3 - Placuszki ryżowe z cukinią foto
Odsączyć nadmiar oleju na ręczniku papierowym. Podawać ze śmietaną lub z jogurtem naturalnym. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 10.07.2015 15:31
bardzo dobre
Alex_M 09.07.2015 18:52
świetne placki! :)
adelajda 04.07.2015 16:47
Pyszne placuszki :))
inka2012 04.07.2015 11:38
smakowite placuszki :)
Ewelina1991 04.07.2015 08:32
świetny przepis
Krystyna32 04.07.2015 08:32
bardzo apetyczne
Franciszek 03.07.2015 23:29
Pyszne placuszki
misia53 03.07.2015 23:11
smaczne placuszki
bogusia 82 03.07.2015 21:50
Pyszne placuszki:)
Babeczka35 03.07.2015 21:29
Super placuszki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat