Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ryżowe

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż basmati 100 g
mąka 1 1/4 szklanki
jajko 1
mleko 1 1/4 szklanki
masło 5 łyżeczek
sól 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki

Porada

Do placuszków można użyć mąki pełnoziarnistej

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ryżowe

Ryż ugotuj do miękkości,ostudź.
Mąkę przesiej do miski,dodaj proszek do pieczenia,sól i mleko. Wszystko dokładnie wymieszaj.Dodaj ryż i jajko,wymieszaj.
Masło rozpuść w rondelku i dodaj do ciasta,jeszcze raz wymieszaj.
Smaż na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 08.08.2015 18:57
Super propozycja :)
Futka 07.08.2015 05:34
Świetne i niezwykle smaczne placuszki :)
Wiktoria29 06.08.2015 20:54
świetne na śniadanko
Saga123 06.08.2015 17:12
muszę koniecznie wypróbować ten przepis :)
mariuszek8 06.08.2015 16:13
Uwielbiam je! Mniami!
aginaa 06.08.2015 13:16
bardzo je lubie
wyattearp 06.08.2015 12:09
super placuszki
Małgorzata92 06.08.2015 11:57
Dorzuciłam trochę jabłka tartego i nabrały orzeźwiającego smaku, polecam :)
Aleksandra/Olcia 06.08.2015 11:25
mniam mniam
olyabuziaczek 06.08.2015 11:20
ciekawy przepis
kuchcik89 06.08.2015 11:19
wyglądają smakowicie:) zabieram przepis :)
Malinka 06.08.2015 09:23
Fajny i jak widać smaczny pomysł :)
Maridka19 06.08.2015 08:49
Lubię takie placuszki :)
olkaaa 06.08.2015 07:32
muszę zrobić
patryska76 06.08.2015 07:06
wyglądają smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak