Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ryżowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
jogurt naturalny 1 szklanka
cukier waniliowy 4 opakowania
jajko 3 sztuki
mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier kryształ 5 łyżek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ryżowe

Gotuję 2 szklanki ryżu bez soli ,gdy się już ugotuje wylewam na durszlak ja zawsze gotuję go rano żeby dobrze obciekł, wsypujemy ryż do miski wlewamy jogurt ,wbijamy jajka dodajemy cukier zwykły wedle uznania oraz cukier waniliowy również kto jak lubi ,ja zawsze wsypuję 4 opakowania lubię jak one pachną wanilią i dodajemy mąkę ja tak dodaje mąkę jak do placków ziemniaczanych ,czyli ażeby nie było za rzadkie ani za gęste musi się tak wszystko razem połączyć , wymieszać i smażyć jak placki ziemniaczane na oleju.
Można jeść z owocowym jogurtem ,albo dżemem, kiedyś można było dostać frużelinę z tym jest pycha, to coś podobnego do konfitury :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 13.07.2012 21:22
ja nie robiłam jeszcze takich , ale wyglądają rewelacyjnie
iziona 09.07.2012 14:34
Bardzo lubię takie placuszki
Wiola6 08.07.2012 22:25
Zapraszam do wypróbowania przepisu są bardzo smaczne nadaj sie na obiad jak i na słodki podwieczorek:)
agunesu 08.07.2012 19:28
fajne placuszki
ewka1978 08.07.2012 19:02
na pewno smaczne
elka4621 08.07.2012 19:01
super ciekawe jak smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak