Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki podwójnie kukurydziane

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka kukurydziana 0,5 szklanki
jaja 3 sztuki
jogurt grecki 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
kukurydza 0,5 puszki
cebula 1 sztuka
ser żółty 100 g
olej rzepakowy do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki podwójnie kukurydziane

Kroki postępowania

1
Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach, cebulkę obrać i drobno pokroić. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Krok 1 - Placuszki podwójnie kukurydziane foto
2
Do miski wbić jajka, dodać jogurt grecki, zmiksować. Wsypać obie mąki, doprawić solą i pieprzem, ponownie zmiksować.
Krok 2 - Placuszki podwójnie kukurydziane foto
3
Do ciasta dodać kukurydzę, cebulę i ser. Zamieszać. Na patelni, na niewielkiej ilości oleju smażyć złote placuszki. Osączać na ręczniku papierowym.
Krok 3 - Placuszki podwójnie kukurydziane foto
4
Kukurydziane placuszki najlepiej smakują z lekka sałatką
Krok 4 - Placuszki podwójnie kukurydziane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.01.2014 18:48
takich to jeszcze nie jadłam :)
Mniam 11.11.2013 10:32
Bardzo apetycznie wyglądają.
kate.500 09.10.2013 10:48
super dobre placuszki
Łucja 01.10.2013 23:15
fajne placuszki :)
goofy9 22.09.2013 23:45
są pyszne, robię identyczne
caralajna 22.09.2013 07:40
pomysłowe placki
IwonaDD 20.09.2013 14:08
super pomysł!
Pietruszka 20.09.2013 11:14
ciekawy przepis na placki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak