Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki kapuściane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 80 dag
cebula 2-3 szt
mleko 1 szkl
koncentrat pomidorowy 1-2 łyżki
jajko 2
mąka 3-4 łyżki
sól, pieprz, cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki kapuściane

Z kapusty usunąć głąb i grube nerwy, poszatkować drobno.Zalać wrzącym mlekiem i dusić do miękkości pod przykryciem, często mieszając.Ostudzić.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć.Z jajek oddzielić żółtka od białek, białka ubić na pianę.Kapustę wymieszać z żółtkami, cebulą, maką, koncentratem, pianą z białek i przyprawami. Rozgrzać olej, kłaść łyżką niewielkie placuszki i smażyć z obu stron na złoto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak