Placuszki kapuściane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    80 dag
  • cebula

    2-3 szt
  • mleko

    1 szkl
  • koncentrat pomidorowy

    1-2 łyżki
  • jajka

    2
  • mąka

    3-4 łyżki
  • sól, pieprz, cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kapusty usunąć głąb i grube nerwy, poszatkować drobno.Zalać wrzącym mlekiem i dusić do miękkości pod przykryciem, często mieszając.Ostudzić.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć.Z jajek oddzielić żółtka od białek, białka ubić na pianę.Kapustę wymieszać z żółtkami, cebulą, maką, koncentratem, pianą z białek i przyprawami. Rozgrzać olej, kłaść łyżką niewielkie placuszki i smażyć z obu stron na złoto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat