Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki jajeczne z kaszą jaglaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 0,25 szklanki
woda 0,5 szklanki
sól
jajko 3 sztuki
dymki ze szczypiorkiem 1
mieszanka orzechowa 3 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki jajeczne z kaszą jaglaną

Mieszanka orzechowa: drobno posiekane, w równych proporcjach: migdały, pestki dyni, orzech włoski, starty suchy chleb pełnoziarnisty
Dodatki: serek lekki z dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku, pomidor

Kaszę jaglaną płuczemy najpierw zimną wodą potem wrzątkiem, zalewamy połową szklanki wody i gotujemy do czasu wchłonięcia wody (często mieszamy), przyprawiamy solą, pieprzem, odstawiamy do wystygnięcia.

Dymkę kroimy, łączymy z roztrzepanymi jajkami, kaszą i mieszanką z orzechów. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, firmujemy 4 placuszki smażymy na małym ogniu z dwóch stron, następnie robimy tak samo drugą porcję.

Placuszki podajemy z twarożkiem i pomidorem - świetnie nadają się do pracy!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 07.08.2013 10:14
to mi się podoba :)
Kuchenka 01.08.2013 18:52
fajne placuszki
Paolcia 01.08.2013 10:49
super smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak