Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki jaglane z szynką i serem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 70 gram
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 3 łyżki
mleko 3 łyżki
szynka drobiowa 4 plasterki
sól do smaku
olej 3 łyżki
błonnik 2 owsiany
cebula 2 prażona
ser gouda 4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki jaglane z szynką i serem

Kaszę gotujemy zgonie z przepisem na opakowaniu. Do ugotowanej i ostudzonej kaszy dodajemy jajko, mleko, mąkę, błonnik oraz przyprawy i miksujemy do połączenia wszystkich składników. Następnie dodajemy ser i szynkę pokrojone w kostkę i mieszamy całość łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy po jednej łyżce ciasta na rumiano z każdej strony. Bardzo fajnym dodatkiem do takich placuszków jest prażona cebulka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 18.02.2014 10:18
Smakowicie wyglądają :)
IwonaDD 05.11.2013 10:39
ślinka cieknie na ich widok
Magda60 20.08.2013 22:09
pysznie wygladaja
Dorian 24.04.2013 23:47
super smaczne danie
karolina1869 07.02.2013 20:24
fajne
Konczi 04.12.2012 14:00
wyglądają cudnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak