Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki jaglane bezglutenowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 100 gram
mąka ryżowa 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 1 sztuka
mleko 100-150 ml roślinnego
syrop klonowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki (bg)

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki jaglane bezglutenowe

Kasze jaglana ugotować w lekko osolonej wodzie. Pozostawić do wystygnięcia. Dodać resztę składników mąki, jajko, syrop klonowy i proszek do pieczenia. Dodać troche mleka a resztę dodawać w razie potrzeby. Dokładnie wymieszać (można zblendować).

Smażyć na rozgrzanej patelni z masłem klarowanym.

Wyjmować na ręcznik papierowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 15.06.2017 15:36
pyszne placki
Krystyna32 15.06.2017 09:52
pyszności :)
adelajda 14.06.2017 20:04
Dobre placuszki
Mniam 14.06.2017 11:04
Super są te placuszki! Czasami takie robię :)
Justi2401 14.06.2017 10:39
Pyszne placuszki dla Dzieci, muszę wypróbować dla Synka ;)
olkaaa 14.06.2017 10:27
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak