Placuszki jaglane bezglutenowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    100 gram
  • mąka ryżowa

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • jajka

    1 sztuka
  • mleko

    100-150 ml roślinnego
  • syrop klonowy

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki (bg)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasze jaglana ugotować w lekko osolonej wodzie. Pozostawić do wystygnięcia. Dodać resztę składników mąki, jajko, syrop klonowy i proszek do pieczenia. Dodać troche mleka a resztę dodawać w razie potrzeby. Dokładnie wymieszać (można zblendować).

Smażyć na rozgrzanej patelni z masłem klarowanym.

Wyjmować na ręcznik papierowy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 15.06.2017 15:36
pyszne placki
Krystyna32 15.06.2017 09:52
pyszności :)
adelajda 14.06.2017 20:04
Dobre placuszki
Mniam 14.06.2017 11:04
Super są te placuszki! Czasami takie robię :)
Justi2401 14.06.2017 10:39
Pyszne placuszki dla Dzieci, muszę wypróbować dla Synka ;)
olkaaa 14.06.2017 10:27
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat