Placuszki jabłkowo-mannowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 szt
  • mąka pszenna

    15 dag
  • kasza manna

    3 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Z mąki, kaszy manny, jajka i mleka robimy ciasto dosyć gęste ale lejące. Wrzucamy kosteczki jabłka i delikatnie mieszamy. Na rozgrzany olej nakładamy porcję ciasta i smażymy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 01.03.2015 00:09
ciekawy pomysł !!!
Anna169Hosz 28.02.2015 22:34
Apetycznie wyglądają.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat