Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki jabłkowo-mannowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
mąka pszenna 15 dag
kasza manna 3 łyżki
jajko 1 szt
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki jabłkowo-mannowe

Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Z mąki, kaszy manny, jajka i mleka robimy ciasto dosyć gęste ale lejące. Wrzucamy kosteczki jabłka i delikatnie mieszamy. Na rozgrzany olej nakładamy porcję ciasta i smażymy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 01.03.2015 00:09
ciekawy pomysł !!!
Anna169Hosz 28.02.2015 22:34
Apetycznie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak