Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki gryczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dro?d?e 1 1/2 op
cukier 1 ?y?ka
ciep?ej wody 1/4 szkl
rosu? 2 1/2 szkl
jajko 4 szt
sól 1 ?y?eczka
t?uszcz 3 ?y?ki
mas?o do sma?enia
m?ka gryczana 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki gryczane

Dro?d?e rozetrze? z cukrem wymiesza? z wod? odstawi? na 5 minut. Rozczyn wymiesza? ze szklank? roso?u i szklank? m?ki, przykry? pozostawi? w ciep?ym miejsc, a? ciasto podwoi swoj? obj?to??. Jaja ubi? z sol? do bia?o?ci, dok?adnie wymiesza? z roztopionym t?uszczem, pozosta?ym roso?em, m?k? i ciastem dro?d?owym. Mas?o rozgrza? na patelni, k?a?? ciasto ?y?k?, sma?y? na z?oty kolor z obu stron. Podawa? na gor?co do mi?s duszonych, lub ze stopionym mas?em i ?mietan?.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak