Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki dyniowo- ziemniaczane

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miąższ z dyni 1 kg
ziemniaki 4 szt
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki dyniowo- ziemniaczane

1. Ziemniaki oraz dynię obieram i ścieram na tarce o małych oczkach. Do startych warzyw dodaję jajko, mąkę oraz przyprawy. Dokładnie mieszam.

2. Na patelnię z rozgrzanym olejem łyżką nakładam niewielkie porcje masy tworząc placuszki. Placki smażę na rumiano z dwóch stron.

Po usmażeniu odsączam tłuszcz na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 07.02.2016 08:30
Wyglądają pysznie:)
dodi 04.02.2016 11:52
fajne połączenie smaków
Wafelek2601 04.02.2016 09:49
Bardzo dobre
Krystyna32 04.02.2016 08:07
bardzo smaczne
Łukasz15 03.02.2016 21:44
Świetny pomysł
Adamorek 03.02.2016 19:25
to są moje smaki
gerard.sz 03.02.2016 18:44
Brzmi nieźle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak