Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki dyniowe z twarogiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
twaróg 30 dag
mąka 1 szklanka
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki posiekana
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki dyniowe z twarogiem

Wykonanie:
Dynię oczyścić, pokroić w kostkę i rozgotować w małej ilości wody. Następnie dynię zmiksować, połączyć z zmielonym twarogiem, posiekaną natką pietruszki, mąką, jajkami i przyprawami do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką placuszki na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 29.09.2015 10:42
Świetne placuszki, z chęcią bym takie zjadła, bo z dynią :)
jagoda5913 29.09.2015 00:49
fajny pomysł
halina17 28.09.2015 22:11
Dobre placuszki.
wwwiolka 28.09.2015 21:11
Bardzo fajny przepis.
kuchcik89 28.09.2015 20:22
jestem ciekawa jego smaku :) z dyni jadłam tylko zupę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak