Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki dyniowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
mleko 2 łyżki
mąka 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczka
jajko 1 szt
olej do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki dyniowe

Dynię obrać i oddzielić miąższ od pestek i włókiem. Do placuszków dodajemy tylko miąższ. ścieramy dynię na tarce o grubych oczkach. dodajemy mąkę, jajko i mleko i sodę i mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy placuszki. Tak żeby były usmażone z obu stron. Najlepiej smakują ciepłe od razu po usmażeniu, ale na zimno też je można jeść

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 26.01.2015 16:25
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak