Placuszki drożdżowe z bananem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    50 g
  • mleko

    2 szkl
  • cukier

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    2,5 szkl
  • sól

    120 szczypta
  • banan

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z cukrem i ciepłym mlekiem. Dodać do przesianej mąki. Mieszając, dodać sól. Masa ma być gęściejsza niż ciasto naleśnikowe. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Banana obrać, pokroić na cienkie plasterki. Dodać do ciasta, wymieszać. Odstawić jeszcze na 10-15 min. Usmażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka107 17.05.2014 14:08
Super, muszę wypróbować:)
gosia561 15.05.2014 14:28
idealne dla dzieciaków

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat