Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki drobiowo-warzywne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Dzisiaj przygotowałam placuszki drobiowe z dodatkiem warzyw. Placuszki bardzo smaczne szybko znikają z talerza. Robi się je szybko, prosto i nie są pracochłonne. Smakują dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Składniki:

filety z kurczaka 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek ząbki 3 ząbki
jajko 2 sztuk
sól 2 szczypty
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 szczypta
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0.5 łyżeczki
mąka 6 łyżek

Porada

Mąki dodajemy tyle, aby masa się dobrze zlepiała, nakładała.

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki drobiowo-warzywne

Filety z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy i osuszamy.
Następnie kroimy w drobną kostkę, dodajemy przyprawy,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jajka i mieszamy.
Paprykę czerwoną po oczyszczeniu z gniazd nasiennych i umyciu kroimy w drobną kostkę dodajemy do masy, dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki,mąkę i mieszamy do połączenia składników.

Na rozgrzany olej nakładamy porcje masy i smażymy nieduże placuszki na rumiano z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.07.2019 20:20
Pyszne są.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak