Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki drobiowe z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
majonez 2 łyżka
jajko 2 szt
mąka pszenna 2 łyżka
cebula 1 szt
pieczarki 4 szt
koperek 1 łyżka
cytryny 1 szt
sól do smaku
ser gouda 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki drobiowe z pieczarkami

Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach tarki i skropić sokiem z cytryny.
Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju, dodać pieczarki, podsmażyć dodając szczyptę przyprawy uniwersalnej. Przełożyć na sitko .
Filety z piersi pokroić w drobną kostkę, dodać schłodzone pieczarki z cebulką i pozostałe składniki, wymieszać.
Na rozgrzany olej kłaść łyżką "placki" i smażyć na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.03.2014 14:20
Super na obiad.
IZABELA29 21.02.2014 17:01
pysznie i smakowicie
ben-ka 21.02.2014 08:41
Robię takie i wiem,że są bardzo smaczne.
Triss 20.02.2014 11:48
robię podobnie, ale bez pieczarek, również są smaczne. :)
Milka100 19.02.2014 22:23
pyszności te kotleciki
Janina 19.02.2014 18:06
Smaczne ,bardzo lubię takie;)
artur7 19.02.2014 15:54
lubie takie kaski
Jusiaa 19.02.2014 14:15
Ależ smaczne :)
Marta1986 19.02.2014 12:59
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak