Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki drobiowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 20 dag
mleko 1 szklanka
mąka 1 i 1|2 szklanki
drożdże 2 dag
sól
Imbir mielony Prymat
gałka muszkatałowa
cukier 2 szczypty
pieprz
jajko
sos sojowo grzybowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki drobiowe

Pierś kurczaka gotujemy w bulionie warzywnym, studzimy i mielemy . Drożdże rozpuścić w 80 ml ciepłego mleka z 2 szczyptami cukru , odstawić do wyrośnięcia.Do mąki wlać mleko , wyrośnięte drożdże ,wbić jajka, zmiksować. Doprawić ciasto przyprawami ,żeby było pikantne. Odstawić do wyrośnięcia . Mielone mięso z piersi mieszamy dokładnie z ciastem i jeszcze pozostawiamy do wyrośnięcia.Smażymy na rozgrzanym oleju placuszki na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 21.10.2013 09:51
mi smakują :-)
Ada-Gaba 06.05.2013 13:37
bardzo apetyczne
Smakosz6 21.03.2012 20:42
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak