Placuszki drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś kurczaka

    20 dag
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka

    1 i 1|2 szklanki
  • drożdże

    2 dag
  • sól

  • imbir mielony

  • gałka muszkatałowa

  • cukier

    2 szczypty
  • pieprz

  • jajka

  • sos sojowo grzybowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kurczaka gotujemy w bulionie warzywnym, studzimy i mielemy . Drożdże rozpuścić w 80 ml ciepłego mleka z 2 szczyptami cukru , odstawić do wyrośnięcia.Do mąki wlać mleko , wyrośnięte drożdże ,wbić jajka, zmiksować. Doprawić ciasto przyprawami ,żeby było pikantne. Odstawić do wyrośnięcia . Mielone mięso z piersi mieszamy dokładnie z ciastem i jeszcze pozostawiamy do wyrośnięcia.Smażymy na rozgrzanym oleju placuszki na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 21.10.2013 09:51
mi smakują :-)
Ada-Gaba 06.05.2013 13:37
bardzo apetyczne
Smakosz6 21.03.2012 20:42
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat