Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki czekoladowo-bananowe.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 2 sztuki
cukier 3 łyżki
kakao 1 łyżka
mleko pół szklanki
proszek do pieczenia pół łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1 płaska łyżeczka
mąka tortowa 1 szklanka
rodzynki pół szklanki
banan 1 średnia sztuka

Dodatkowo

olej do smażenia

Porada

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 16 sztuk placuszków.

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki czekoladowo-bananowe.

Na podwieczorek warto przygotować pyszne placuszki, czekoladowo-bananowe z rodzynkami i nutką cynamonu. Do ich przygotowania wystarczy tylko pół godziny. Bardzo polecam. Zapraszam :)

Wykonanie:

1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i obranego banana, miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy kakao, cynamon, mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Na koniec wsypujemy rodzynki i mieszamy.

2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

3. Podajemy i smacznego życzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2017 23:05
Dobre placuszki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak