Placuszki cukiniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    50 dag
  • ziemniaki

    3 szt
  • mąka pszenna

    15 dag
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • tymianek

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • musztarda

    1 łyżka
  • pieprz, sól

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki zetrzeć na małych lub dużych oczkach, osączyć.
2. Cukinię obrać, wydrążyć pestki i zetrzeć na dużych oczkach.
3. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
4. Wszystkie składniki wymieszać i dodać przyprawy.
5. Smażyć cieniutkie placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron.
6. Podawać z sosem słodko-kwaśnym na zimę, salsą pomidorową lub cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Elżbieta17 02.02.2013 21:01
uwielbiam:)
gosia47-47 01.09.2011 08:03
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat