Placuszki bananowe z kaszy manny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 sztuka
  • kasza manna

    1/2 szklanki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • banan

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do szklanki wlewamy mleko, wsypujemy do niego kaszę mannę. Odstawiamy na 20 min. Banana obieramy i rozgniatamy widelcem.
Mieszamy kasze z bananem i żółtkiem. Białko ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do całości.
Placuszki smażymy na małym ogniu, można dodać troszkę oleju do smażenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat