Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki bananowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 8 łyżek
miód płynny 1 łyżka + do podania
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
banan 1 średni

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki bananowe

Banana kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy na jednolitą, gładką masę. Masa w konsystencji powinna przypominać tradycyjne ciasto naleśnikowe.

Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni (z odrobiną np. oleju kokosowego lub oliwy z oliwek) z obu stron na złoty kolor. Placuszki powinny być wielkości małego talerzyka deserowego.

Podajemy od razu z ulubionymi dodatkami np. miodem lub owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 30.08.2016 11:55
uwielbiam takie sniadanko na slodko
MagdalenaIC 23.08.2016 13:36
Dziękuję :)
mysza75 23.08.2016 11:44
jakie słodkie placuszki mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak