Placuszki bananowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

32 sztuki

  • banan

    3 sztuki (dojrzałe)
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka

Dodatkowo

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę.
Żółtka wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia (lub ewentualnie z sodą oczyszczoną), mlekiem i rozdrobnionymi (blenderem) bananami.
Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.02.2017 23:22
Warto takie robić.
Margo1 24.11.2016 14:41
Takich nie robiłam
endzi 23.11.2016 18:09
ciekawy przepis!
Diana Rusiłowicz 19.11.2016 10:39
Oj, taaak :)
Mama niejadka 18.11.2016 19:11
Smaczne dla niejadków
Diana Rusiłowicz 18.11.2016 00:35
Dziękuję :)
Patrycja33 18.11.2016 00:10
szybkie i smaczne:-)
MagdalenaIC 17.11.2016 22:56
Nie ma jak pyszne placuszki :)
martynkacytrynka 17.11.2016 21:34
Pyszności!
ilka01 17.11.2016 20:05
pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat