Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ziemniaczno-wątrubkowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
wątrubka drobiowa/wieprzow 0,5 kg
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemniaczno-wątrubkowe

ziemniaki ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach lub mielimy w robocie . Wątróbkę bardzo drobno kroimy(szatkujemy) cebule również bardzo drobno kroimy. całość mieszamy doprawiamy solą i pieprzem jajkiem i ewentualnie odrobina maki. Smażymy na złoty kolor z obu stron

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 01.06.2010 17:56
Muszę spróbować ,lubię placki ziemniaczane i wątróbkę,a tu mam dwa w jednym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak