Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczano-pietruszkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka
cebula biała 1 szt
jajko 2 szt
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano-pietruszkowe

Kroki postępowania

1
Ziemniaki i cebulę obieramy, ścieramy wszystko przy pomocy robota kuchennego następnie dodajemy jajka oraz posiekaną dość grubo natkę pietruszki
Krok 1 - Placki ziemniaczano-pietruszkowe foto
2
dodajemy także przyprawy - sól, pieprz i czosnek a także mąkę
Krok 2 - Placki ziemniaczano-pietruszkowe foto
3
wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać - wyrabiamy na jednolitą masę.
Krok 3 - Placki ziemniaczano-pietruszkowe foto
4
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki na złoty kolor z dwóch stron.
Krok 4 - Placki ziemniaczano-pietruszkowe foto
5
Placki ziemniaczane usmażone są już gotowe do podania. Smacznego
Krok 5 - Placki ziemniaczano-pietruszkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 27.07.2013 17:56
ciekawe połączenie
dagmara020 01.12.2012 14:30
mniam
adelajda 15.08.2012 09:11
apetyczne !
parysek10 12.08.2012 14:20
ale pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak