Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczano-dyniowe z otrębami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 dużych
dynia 1 szkl. utarta
jajko 5 szt.
kasza manna 1 łyżka
mąka graham 5-6 łyżek
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
otręby owsiane 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat płaska łyżeczka
olej do smażenia
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano-dyniowe z otrębami

Kroki postępowania

1
Utrzeć na najgrubszej tarce ziemniaki i dynię.
Wbić jajka.
Krok 1 - Placki ziemniaczano-dyniowe z otrębami foto
2
Dodać otręby, mąkę pszenną pełnoziarnistą, grysik, sodę, kucharka, pieprz i wyciśnięty czosnek.
Krok 2 - Placki ziemniaczano-dyniowe z otrębami foto
3
Wymieszać składniki na jednolitą masę.
Krok 3 - Placki ziemniaczano-dyniowe z otrębami foto
4
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć grube placki na rumiano.
Krok 4 - Placki ziemniaczano-dyniowe z otrębami foto
5
Usmażone placki osączyć na papierowych ręcznikach.
Krok 5 - Placki ziemniaczano-dyniowe z otrębami foto
6
Podawać z jogurtem naturalnym lub gęstą kwaśną śmietaną.
Krok 6 - Placki ziemniaczano-dyniowe z otrębami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 11.10.2012 19:44
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak