Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczano-dyniowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miąższ z dyni 0,5 kg
ziemniaki 0,5 kg
mąka pszenna 2 szklanki
jajko 2 szt
sól
pieprz
cukier kryształ do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano-dyniowe

Ziemniaki, cebulę i dynię obrać, aby silne, męskie ramię mogło je zetrzeć na tarce. U mnie składniki były tarte i na małym oczku, i na dużym, i na tarce do ziemniaków, dzięki czemu placki mają ciekawszą fakturę.

Do masy warzywnej dodać mąkę, jajka, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać wedle uznania, u mnie z cukrem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 09.03.2014 18:22
pyszne placuszki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak