Placki ziemniaczano-cukiniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cukinia

    1\\2 kg
  • dynia

    1\\2 kg
  • boczek

    40 dag
  • cebula

    2 szt
  • natka pietruszki

  • mąka

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zetrzeć obrane ziemniaki na tarce o drobnych oczkach, jak na placki ziemniaczane. Obraną cukinię idynię pozbawioną pestek zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić wszystko. Zostawić cukinię i dynię na 30 min. i odcisnąć wodę. Połączyć z jajkami i masą ziemniaczaną i natką. Boczek podsmażyć z cebulką dodać do masy. Dodać mąkę. Formować placuszki i smażyć na złoty kolor z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Przepisy Joanny 26.02.2014 17:40
pyszne te placuszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat