Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ziemniaczano-cukiniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 0.5 kg
cukinia 0.5 kg
cebula biała 2
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemniaczano-cukiniowe

Ziemniaki, cebulę białą i cukinie obieramy. Następni ścieramy na tarce, na najmniejszych oczkach. Odsączamy z nadmiaru wody. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i pszenną. Mieszamy. Na koniec dodajemy sól i pieprz. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Ja takie placki uwielbiam z kwaśną i gęstą śmietaną. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 25.03.2013 10:34
są bardzo smaczne na obiadek
Bernadeta1 26.02.2013 00:37
robię takie smaczne
Janek 12.09.2012 11:04
wyglądają przepysznie
Marta1986 20.08.2012 13:53
pycha
Rafał10 29.07.2012 08:57
zapewne bardzo smaczne
Andysz 26.07.2012 08:24
ekstra;)
Hanna5 25.07.2012 13:10
mam zamiar je zrobić
Cukiereczek13 25.07.2012 12:38
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak