placki ziemniaczano-cukiniowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0.5 kg
  • cukinia

    0.5 kg
  • cebula biała

    2
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki, cebulę białą i cukinie obieramy. Następni ścieramy na tarce, na najmniejszych oczkach. Odsączamy z nadmiaru wody. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i pszenną. Mieszamy. Na koniec dodajemy sól i pieprz. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Ja takie placki uwielbiam z kwaśną i gęstą śmietaną. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 25.03.2013 10:34
są bardzo smaczne na obiadek
Bernadeta1 26.02.2013 00:37
robię takie smaczne
Janek 12.09.2012 11:04
wyglądają przepysznie
Marta1986 20.08.2012 13:53
pycha
Rafał10 29.07.2012 08:57
zapewne bardzo smaczne
Andysz 26.07.2012 08:24
ekstra;)
Hanna5 25.07.2012 13:10
mam zamiar je zrobić
Cukiereczek13 25.07.2012 12:38
super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat