Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczano-kukurydziane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg/młode
czosnek 4 ząbki
jajko 2 szt
mąka kukurydziana 4 łyżki
sól 1 łyżeczka/ płaska
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano-kukurydziane

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki obrać, zetrzeć, dodać resztę składników.
Krok 1 - Placki ziemniaczano-kukurydziane foto
2
Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Placki ziemniaczano-kukurydziane foto
3
Rozgrzać olej na patelni, kłaść łyżką cienkie placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Placki ziemniaczano-kukurydziane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 12.07.2015 11:08
Fajny pomysł, muszę wypróbować.
Gracer 12.07.2015 09:33
smaczne placki
w mojej kuchni 12.07.2015 09:19
smaczne danie do zjedzenia
Futka 12.07.2015 09:14
Pyszne placuszki. Muszę wypróbować to połączenie z dodatkiem mąki kukurydzianej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak